Tejaterthuis presenteert in samenwerking met Tractrice:
Workshop personage ontwikkeling

Inhoud van de workshops:

In drie dagdelen leer je een personage op te bouwen en vorm te geven. Het eerste dagdeel staat in het teken van twee fysieke personages. Hier leer je een personage vanuit je lijf op te bouwen. Tekst en interactie komen logisch voort uit je fysiek.

Het tweede dagdeel werken we aan een personage dat je vorm geeft door middel van begeleide verbeelding/associaties. Aan de hand van een aantal voorwerpen wordt beroep gedaan op je fantasie en associatievermogen. Daarna gebruik je de beleving bij deze voorwerpen in een geÏmproviseerde scène. Tekst en beweging komen voort uit je eigen associaties. Het derde en laatste dagdeel werken we aan personage vanuit tekst en beweging.

Docent Annelies Kaan laat zich in dit derde dagdeel inspireren door het boek 'Transformaties' van Erik Vos,docent aan de Toneelacademie Maastricht en de Theaterschool in Amsterdam. In deze oefeningen ervaar je door beweging en tekst hoe je personage verandert door het samenvloeien van beweging en tekst.

Houd er rekening mee dat:

Voor het eerste dagdeel is het verstandig om makkelijk zittende kleding en schoeisel aan te hebben, zodat je vrij kan bewegen. Voor dagdeel drie is het nodig een korte monoloog (minimaal 5 zinnen) uit je hoofd te kennen. Je mag deze zelf uitzoeken. Ben je zelf niet in staat een tekst te kiezen dan helpt Annelies je daar graag bij. Geef dit, indien nodig, aan bij je aanmelding.

Hoe, wat, waar en kosten:

Annelies Kaan is regisseur en (trainings)acteur. Onder de naam Tractrice traint en acteert zij aan de hand van theatervaardigheden zowel in profit als non- profit organsiaties op het gebied van communicatie en gedrag. In haar (theater)workshops weet zij de individuele deelnemers uit te dagen hun grenzen te verleggen. Zij wordt omschreven als een gedreven ,enthousiasmerend persoon.