Tejaterthuis presenteert Workshop Spelen met tekst
Door Pieter Jongsma

Voor wie?

Voor spelers die beter willen worden in het werken met tekst in theater. Zowel beginnende spelers als spelers met meer ervaring zijn welkom.

Beschrijving van de workshop:

We werken vanuit de visie dat tekstbegrip het belangrijkste instrument is bij het eigen maken van een rol. Dat eigen maken doen we in ons hoofd, maar ook met de rest van ons lichaam. Daarnaast speelt het gevoel hierbij een voorname rol. Werken met tekst is werken met emotie en beweging. Met luisteren, spreken en kijken. We leren manieren van met tekst omgaan, waarin de tekst ruimte geeft voor meerdere manieren van spel.

We werken met oefeningen en werkdialogen: korte bestaande dialogen waarmee je op het podium gaan spelen. Buiten de avonden worden zelfstandige opdrachten thuis uitgewerkt.

Wat je kunt leren:

Praktische informatie:
Begeleiders tijdens de workshop:
Pieter Jongsma
Jeanine Peters (assistent)

Kosten: 120€
Opgeven via infotejaterthuis@casema.nl

nb: € 25 moet betaald worden bij inschrijven en het restant € 95 uiterlijk 1 week voor aanvang cursus
U bent pas van plaatsing verzekerd als uw betaling binnen is op
Giro: 844 91 66 t.n.v. Tejaterthuis.
Nieuwstraat 17
3811JX Amersfoort
06-46907957

Profiel Pieter Jongsma

Ik speel al jaren binnen Tejaterthuis. Een deel van mijn theateropleiding heb ik daar gekregen. Daarbuiten heb ik cursussen gevolgd in theatersport en in clownerie. Het meeste heb ik echter geleerd door samen te werken met ervaren spelers en ervaren regisseurs. Onder regie van Howard van Dodemont heb ik het solo-stuk 'Hoe komt het dat ik jou zo aardig vind' gemaakt. Het was een stuk met zelf geschreven teksten die hun oorsprong vonden eigen ervaringen. Binnen Tejaterthuis heb ik eerder een workshop gegeven rond het theaterstuk Freule Julie van August Strindberg. Momenteel werk ik mee aan een productie buiten Tejaterthuis die in Amsterdam en omgeving gaat spelen. Ik ben ervaren in het trainen, doceren en coachen. Beroepsmatig werk ik veel met dramatische werkvormen, namelijk psychodrama en sociodrama.